Lahjat kertovat saajalle, että olet ajatellut häntä, välität hänestä, jopa juhlit hänen olemassaoloaan. Parhaassa tapauksessa lahjan saajalle tulee olo, että sinä todella näet hänet, kun kosketat hänen sieluaan lahjallasi.

Kuinka antaa sielua liikuttava lahja? Kaikki lähtee läsnäolosta. Kun olet lahjan saajan kanssa, ole todella paikalla kaikilla aisteillasi ja koko olemuksellasi. Kuuntele, mistä hän puhuu. Katso, mikä saa hänen silmänsä syttymään. Tunteet tarttuvat, joten tarkkaile mitä tunteita tunnet hänen kanssaan. Mistä tuoksuista ja mauista hän nauttii? Mikä saa hänet liikuttumaan? Arvostaako hän konkreettisia vai aineettomia lahjoja? Itsetehtyjä vai kalliita merkkituotteita? Hyödyllisiä lahjoja vai luksusta?

Kun olet tehnyt tarkkailutyösi, tee muistiinpanoja. Kirjaa ylös asioita, joiden uskoisit ilahduttavan häntä. Mieti sitten, miten voisit niitä asioita tarjota. Jos esimerkiksi aito rakkaus saa hänet liikuttumaan, mieti miten voisit paketoida sen hänelle lahjaksi. Tai haluaisiko hän lisää hauskuutta elämäänsä?

Kukaan ei tietenkään estä sinua kysymästä suoraan lahjan saajalta, millainen lahja häntä ilahduttaisi. Uskon kuitenkin, että lähes kaikkia ihmisiä ilahduttaa, jos lahja tulee yllätyksenä ja lahjan antaja on selkeästi ajatellut lahjan saajaa. Voit saada ideoita lahjoihin miettimällä, millaiset lahjat ovat tehneet sinut onnelliseksi, mutta muista, että kultainen käsky ei toimi rakkaudessa suoraan. Pyri tuntemaan lahjan saaja mahdollisimman objektiivisesti, sillä ihmiset tuntevat itsensä rakastetuksi eri tavoin.

Lahjan antamisessa voi käyttää hyväksi kaikkia rakkauden kieliä. Esimerkiksi antamalla lahjaksi läsnäolevan (kahdenkeskinen aika) hieronnan (fyysinen kosketus) rakkaalleen, jolla on ollut jumissa lihakset (lempeä palvelus). Hän voi lahjakorttiin vielä sanoittaa (myönteiset sanat), miksi haluaa lahjakortin antaa. Voi sanoa esimerkiksi, että haluaa hieronnalla osoittaa toiselle, kuinka kiitollinen on, että saa osoittaa lahjan saajalle rakkautta. On upeaa saada jakaa elämä toisen kanssa niin arjessa kuin juhlassakin. Voi kertoa myös, mitä erityisesti kumppanissaan arvostaa ja mitä hänelle toivoo.

Toivon, että sait ideoita seuraavan rakkauden lahjasi antamiseen. Muistathan myös, että kuinka reagoit lahjaan saajana on myös olennaista rakkauden tanssissa. Jos osoitat todella ilahtuneesi lahjasta, lahjan antajalle tulee vähintään yhtä hyvä olo kuin sinulle. Tutkimuksissa on siis todettu, että lahjan antaminen lisää enemmän antajan kuin saajan onnellisuutta.

Kerro, mihin haluaisit seuraavaksi vinkkejä, jotta voisit elää todeksi unelmiesi parisuhdetta!

Kiitollinen lahjan saaja

Kysyin Facebookin hääryhmässä, millaisia lahjoja morsiamet toivoivat ja suurin osa vastasi aineettomia lahjoja, toki muutama toivoi myös tavaroita ja rahaa.

Mitä sinä haluaisit seuraavaksi lahjaksi?

1. Ihailua ja arvostusta

2. Hellyyttä ja läheisyyttä

3. Rakastavaa läsnäoloa

4. Energiaa (tanssia)

5. Rentoutumista (joogaa)

6. Hauskanpitoa

7. Yllätyksen

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.